• ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۸ شهريور
  • اِلأَربِعا ٨ محرم ١٤٤۰
  • Wednesday, September 19, 2018
کلیدواژه: 42608
تاریخ انتشار:۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد، ساعت 11:55
تاریخ بروزرسانی:۱۳۹۶/۳/۳۱
تب کریمه کنگو

تب کریمه کنگو

تب کریمه کنگو چیست؟

این یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه ی سخت، مخزن و ناقل آن است و جزو بیماری های مشترک انسان و دام محسوب می شود. این ویروس می‌ تواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند. انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس ممکن است، دچار آن گردد. البته از طریق انسان به انسان نیز قابل انتقال است. آلودگی با این ویروس در دام¬ها بیماری بالینی ایجاد نمی¬کند؛ با این همه ممکن است در انسان باعث مرگ شود. در میان پرندگان، شترمرغ ممکن است به این ویروس آلوده شود.

علائم تب کریمه کنگو در انسان چیست؟
بیماری به طور ناگهانی و با علائمی مانند سردرد، تب بالا، درد ناحیه پشت، درد مفاصل، درد معده، استفراغ، قرمزی چشم ها و صورت و گلو و بروز نقاط خونریزی در سقف دهان آغاز می شود.
ممکن است علائم زردی نیز بروز کند و در موارد شدید خلق و خوی، حواس و ادراک را نیز تغییر دهد. در موارد پیشرفته بیماری لکه های بزرگ کبود رنگ روی بدن، خونریزی شدید از بینی و خونریزی های غیرقابل کنترل در نقاط تزریق را می توان دید.
علائم بیماری یک تا سه روز پس از نیش کنه آلوده یا پنج تا شش روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد می‌ شود. بعد از چند روز، بیماری وارد مرحله خونریزی می‌ شود


انتقال بیماری چگونه است؟
تب کریمه کنگو از طریق گزش به وسیله کنه‌های روی بدن دام، تماس با خون و لاشه حیوان آلوده یا تماس با خون و ترشحات بدنی فرد آلوده از دام به انسان یا از انسان به انسان منتقل می‌شود؛ البته در مواردی انتقال بیماری از طریق هوا و نزدیکی به بیمار نیز صورت می‌گیرد.
از آنجا که تماس با دام آلوده، گوشت و خون آن و نیز مصرف گوشت آلوده می‌ تواند موجب انتقال این بیماری شود،
این ویروس به شدت واگیردار بوده و در کمترین زمان ممکن از طریق مخاط و ترشحات بدن فرد بیمار، منتقل می‌شود.


آیا تب کریمه کنگو درمان دارد؟
متاسفانه هنوز هیچ نوع واکسن معتبر برای پیشگیری وجود ندارد. اما خوشبختانه درمان موثری برای تب کریمه کنگو  وجود دارد که چنانچه فرد به موقع جهت درمان اقدام کند، می‌توان بیماری را درمان کرد. در صورت عدم توجه به علائم بیماری و کوتاهی در درمان به موقع، احتمال مرگ در بیمار تا ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.


راه های جلوگیری از بیماری چیست؟
1. از مصرف گوشت‌های گرم و تازه ذبح شده ، جگر و کلیه های گوسفندان جدا خودداری کنید
2. گوشت را  از مراکز معتبر خریداری کنید. از خرید گوشتهای بازرسی نشده بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیر مجاز) خودداری کنید.
3. گوشت را قبل از خرد کردن، دستکاری و مصرف ،حداقل به مدت 24 ساعت و اجزای داخلی دام را تا 72 ساعت در فضای سرد (فریزر)  قرار دهید
4. از دستکش برای قطعه قطعه کردن ، شستشو وبسته بندی  گوشت استفاده کنید
5. گوشت وجگر را پس از پخت کامل مصرف نمایید.
6. هنگام هر نوع تماس با دام یا لاشه آن مانند قصابی ، کمک به زایمان دام ، خرد کردن گوشت تازه ، تیمار کردن ، پشم چینی ، تمیز کردن آغل یا طویله ،  ازوسایل حفاظتی شامل کلاه، ماسک ،عینک ، دستکش ، روپوش ، پیش بند پلاستیکی و چکمه استفاده کنید .
7. در مناطقی که احتمال گزش کنه وجود دارد ( مانند محل نگهداری دام ) از لباس هایی به رنگ روشن که بدن را به خوبی بپوشاند و مواد دور کننده حشرات استفاده کنید و هر 2 تا 4 ساعت بدن و لباس خود را از لحاظ وجود کنه بررسی کنید.علت استفاده از رنگ روشن به خاطر این است که وقتی کنه با لباس تماس پیدا می‌کند به راحتی آن را تشخیص داد.
8. هرگز کنه را با دست جدا یا له نکنید.
9. بیمار مشکوک به تب خونریزی دهنده را به سرعت به بیمارستان منتقل کنید و در هنگام ملاقات یا تماس با بیمار از وسایل حفاظت فردی شامل کلاه ، ماسک ، عینک ، دستکش ، روپوش ، پیش بند پلاستیکی ، و چکمه یا روکفشی  استفاده کنید و از تماس با  خون یا ترشحات بدن بیمار پرهیز کنید.
10. روستاییان  هنگام تماس با دام از کندن کنه‌های روی بدن دام خودداری کنند. همچنین لباس‌های خود را پس از خروج از اصطبل و محل نگهداری دام‌ها تعویض کنند و دست و صورت خود را با آب و صابون بشویند، چراکه دام بیمار خطر انتقال بیماری‌های بسیاری را دارد.
11. افرادی که با دام سروکار دارند :

  • حتی المقدور از تماس مستقیم با دام اجتناب کرده و حتما از پیراهن آستین بلند ،شلوار بلند،چکمه و دستکش در هنگام تماس با دام استفاده کنند
  • پس از تماس با دام لباس، چکمه و دستکش را  عوض کرده و  آنها را شستشو دهند
  • از تکه‌تکه کردن گوشت دام، طی دو تا سه ساعت اولیه پس از ذبح  خودداری کنند
  • از کندن کنه روی بدن دام جدا خودداری کنند.
  • با سمپاشی دامداری ها و حمام دادن دام ها، با کنه ها مبارزه کرده و دام های خود را عاری از کنه نگه دارید.
  • از تماس با دام¬های آلوده به کنه بپرهیزید.
  • دام ها باید در کشتارگاه به شیوه بهداشتی ذبح شود؛ بنابراین از کشتار دام بیرون از کشتارگاه اجتناب کنید.
آپارات سراسری - استان ها سروش سراسری - استانها
اظهار نظرات | 0 نظر
captcha
Page Generated in 8/0530 sec